Sunday, August 11, 2013

jubah



assalamualaium dan salam aidilfitri utk korang yang beragama islam..alhamdulillah selesai ramadhan tahun ni..berharap agar tahun hadapan masih diberi ruang dan waktu untuk ramdhan akan datang..

hari ni aku nak sharedkan dengan korang gambar baju jubah aku untuk hari raya..



pada belakang jubah aku jahit dengan zip sembunyi dan lisu pemadan (dart)

pada bahagian pinggang baju aku jahitkan border lace yg aku beli online di facebook..hihi

aku hiaskan pada border lace dengan bunga yang aku buat dari perca kain dan manik-manik..wahhh nice gitu ( opssss!!! puji baju sendiri pulak)

pada bahagian lengan aku isi butang kain..actually, aku x pandai lagi jait benda alah ni..main buat je..

selamat mencuci mate!!! hihi

bye bye (")(^__^)

2 comments:

  1. ain dok mane ye?xnak buat kelas ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ilmu jahitan yg ade skrang x byk mcm tailor2 yang ade.belajar dulu pun di giatmara..untuk kongsi-kongsi ilmu yg ade n olah sendiri boleh je.. :)

      Delete