Monday, September 9, 2013

tutorial membuat butang balut

assalamualaikum w.b.t

hi..ape khabo kwn2 blogger sume..hikhikhik
hari ni aku nak shared dgn korang cara2 nak buat butang balut..
actually, byk kot blogger yg buat tutorial like this tapi sebab dah lame x menaip aki nak jugak shared dengan korang care2 nak buat butang balut..

mane nak dapatkan acuannye? tolong tengok entry2 aku yang lepas..ade aku bagi link kat mne aku beli alat butang balut..tapi kan korang..di DAISO pun ad jual tau..rm5 only

bahan2

  1. alat butang balut
  2. butang
  3. gam utk kain (aku beli gam ni kat DAISO)
  4. kain perca




size : 27mm from DAISO

size 12mm from DAISO


cara-cara
korang boleh refer pada gambarajah yang dah aku masukkan di bawah ni ye..mesti korang paham punye..hihi









4 comments:

  1. bertahun saya cri alat ni x jugak jumpe2..sis,mesti gam kn ke kain tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya gune gam fabrik untuk pastikan butang melekat dengan butang..kalau x isi gam, tkut butang tu tertanggal..
      cuba beli di daiso...rm5 je :)

      Delete
  2. Replies
    1. yg beli di daiso sy ade tulis...ade alat die skali dlm tu..yg wrne biru

      Delete